T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Yusufeli Bal Üreticileri Birliği Başkanı Recep Yer, Vali Yılmaz Doruk’ makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doruk, “3 bine yakın bitki çeşitliliğiyle bu alanda ülkemiz illerinin en baş sıralarında yer alan Artvin, sahip olduğu bu doğal zenginliğiyle yüksek kaliteli bal üretimi açısından da oldukça iyi potansiyele sahiptir. Bu nedenle ilimizdeki bal üretim kapasitesini daha da artırmak için gerekli çalışmaları yapmanın yanı sıra bu kaliteli ve organik balın yüksek talep oranına ulaşması için tanıtım ve pazarlama alanına yönelikte gerekli adımları hep birlikte atmamız gerekiyor.” dedi.
Yusufeli Bal Üreticileri Birliği Başkanı Recep Yer ise, ziyarette, birlik çalışmaları ve mevcut üye sayısı hakkında bilgi verdi.
-Yusufeli Balı marka olacak-
Yusufeli ilçesinin arıcılık için ideal bir bölge olduğunu ve üretilen balın kalitesinin çok yüksek olduğunu belirten Yer, “Birliğimizin şimdilik 198 üyesi bulunmaktadır. Arılı koloni sayımız 12 bin civarındadır. Ortalama bal üretimi yıllık yaklaşık 100 ton civarındadır. Endemik çiçek çeşitliliği çok zengin olan yöremizde ballarımızın özellikleri çeşitlilik arz etmektedir. Hedefimiz Yusufeli Balını bir marka haline getirmektir.” dedi.
İlçede bu yıl yapılan en iyi bal yarışmasına 56 bal üreticisi katıldığını ifade eden Başkan Yer,” Balların analizleri Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsünde yapıldı. 1306,4 prolin ve 42,6 oranında diastaz bulunan ballar dereceye girdi. Bu tahlillerin sonucunda balımızın ne kadar kaliteli olduğunu göstermektedir. İlçemizde genellikle çiçek balı üretilmektedir. İlçe merkezine yakın yerlerde kışlatılan arılar, bahar mevsimi ile beraber 1500-2000 rakımlı yaylalara çıkartılmakta ve bölgemize has nadir bulunan endemik çiçeklerden ballarımızın üretimi gerçekleştirilmektedir.” diye konuştu.
-Yusufeli Balı, Türkiye’nin en iyi balıdır-
Yusufeli Balı’nın kalitesi bakımından Türkiye’nin en kaliteli balı olduğunu iddia eden Yer, balın tanıtımı ve pazarlanması konusunda Vali Doruk’tan yardım talebinde bulundu.
Başkan Yer’e Birlik Başkan Yardımcısı Muharrem Uzun da eşlik etti.